Technisch accountmanager

Technisch accountmanager

Accountmanager, daar worden er veel van gevraagd. Als je kiest voor Bluetron, leggen we de lat hoog. Zo word je verantwoordelijk voor de contacten met en het professioneel adviseren van mooie klanten. Ben jij de juiste persoon hiervoor? Mooi!  

Bluetron is een toonaangevende organisatie die gespecialiseerd is in het leveren van technische IT-oplossingen binnen de Hightechindustrie. Zo helpen wij Hightech OEM’s en hun toeleveranciers bij het vervaardigen van bedrijfskritische systemen en modules. Ook helpen wij bij het optimaliseren van de lifecycle van deze systemen en modules. We zijn opzoek naar een gedreven technisch accountmanager die de initiële klantvraag kan vertalen naar een goed onderbouwde Bluetron propositie. Jij bent er klaar voor, want je praat gemakkelijk, bent bekend in de High Tech sector en snapt als geen ander wat je klanten nodig hebben om optimaal samen te werken. Klant blij, jij blij en wij blij.  

Aan de slag als technisch accountmanager  

Als technisch accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren van bestaande klantrelaties, maar ook voor het genereren van new business. Je treedt op als technisch expert en adviseur van on ze klanten en speelt een cruciale rol bij het begrijpen van hun behoeften. Je werkt samen met het interne technische team om oplossingen op maat te maken en klantverzoeken te vervullen. Daarnaast presenteer je technische offertes en onderhandel je over contacten. Je rapporteert aan het commercieel management over de voortgang. 

Wat neem jij mee?  

Een accountmanager heeft een hbo-werk- en denkniveau en acht tot tien jaar aantoonbare werkervaring. Bij voorkeur heb je een diploma in de richting van bedrijfskunde, IT, elektronica of vergelijkbaar. Je bent klant- en resultaatgericht en kunt je in de klant verplaatsen: dat is logisch toch? Net als dat je bekend bent met wat de hightechindustrie allemaal te bieden heeft. Nog interessanter wordt het als je ook ervaring hebt met de verkoop van industriële of operationele automatisering (OT). Dan komen we écht graag met je in contact. Persoonlijke skills tellen ook mee: je bent communicatief sterk en je kunt zelfstandig werken. 

What’s in it for me?

Het begint met een concurrerend salaris met aantrekkelijke bonusregeling, leaseauto, de nieuwste laptop en smartphone. Aangevuld met uitstekende voorwaarden, zoals een collectieve pensioenregeling, arbeidsongeschiktheids-, ongevallen- en ziektekostenverzekering. Zeker zo belangrijk zijn uitdagende vraagstukken, veel ontwikkelruimte en kansen om je ambities waar te maken. Je leert veel van je collega’s en minimaal een keer per jaar bespreken we jouw ambities en de Ontwikkel mogelijkheden binnen Bluetron.   

Nog even over ons 

Bluetron kenmerkt zich door een Directeur-Grootaandeelhouder (DGA)-structuur met de mentaliteit van een scale-up. Ze bieden oplossingen gedurende alle fasen van de levenscyclus van bedrijfskritische componenten. Bluetron is ervan overtuigd dat slim ontwerp, het maximaliseren van de levenscyclus en het hergebruiken en recyclen van bedrijfskritische componenten bijdraagt aan de winstgevendheid van elk bedrijf. 
 
Bluetron is een afsplitsing van Detron, ontstaan door een overname en een compleet ander businessmodel. Voorheen stond deze tak bekend als Detron Lifecycle Services, maar nu gaat het verder onder de naam Bluetron. 
 
De organisatie bestaat in totaal uit bijna 50 fulltime medewerkers, waarvan 30 een technische achtergrond hebben. Het bedrijf heeft in de afgelopen 3 jaar zijn omzet weten te verdubbelen (+-20mln.) en heeft verdere ambitieuze groeiplannen.    

Deel deze vacature
Dewi Schlaman

+31 88 44 60 900
dewi.schlaman@bluetron.nl

Bent u geïnteresseerd?

Contacteer ons gemakkelijk via de mail of telefonisch.

Neem een kijkje tussen onze andere vacatures